Alles over auto-afstemming

chiptuning

Performance Car Auto Tuning Specialist van Chip Performance Wat is precies auto-tuning? Auto-afstemmen is eigenlijk wanneer u de instellingen en parameters op een CARS-ECU (elektronische besturingseenheid) wijzigt om deze te maximaliseren voor uw best mogelijke prestaties. Over het algemeen zullen de meeste tuners de motor afstemmen om de motor tot huidige normen te brengen. Sommigen zullen zelfs gaan wat de transmissievloeistof verandert om zijn prestaties te verbeteren, ook. Als je echt het meeste uit je auto wilt halen, is tuning niet voor jou. Er zijn tal van andere manieren om uw voertuig te optimaliseren voor maximale prestaties zonder de computerlijnen überhaupt aan te raken.

Een van de meest voorkomende redenen voor autotuning is om de auto een betere kilometers te hebben. De reden waarom de ECU aanpassingen maakt, is om schade aan de motor te voorkomen door met hoge snelheden met slechte gasomstandigheden (of door zonder dop te lopen). Wanneer de brandstofdruk onder een bepaald punt daalt, verandert de druk van positieve tot negatief en is het resultaat een daling van de gasdruk.

Door meer gas in de tank te plaatsen, kan het voertuig veel sneller gaan en brandstof efficiënter branden.

Er zijn ook tijden dat de ECU handmatig moet worden aangepast als het voertuig een dergelijk probleem heeft. Als u probeert de luchtstroom door het inlaatspruitstuk te vergroten, wordt bijvoorbeeld de ECU geopend en wordt er een spruitstukfilter geïnstalleerd om alle ongewenste gassen te verwijderen van het betreden van de machine. Naarmate het gas door het systeem stroomt, neemt de druk ook toe. U moet overeenkomen met de druk op de atmosferische druk. Op deze manier wordt het inlaatspruitstuk goed geopend en kan het verbrandingsproces bij zijn optimale snelheid gebeuren. Het is tenslotte een van de vitale delen van het hele menusysteem.

Auto-tuning kan worden uitgevoerd op verschillende voertuigen, ook al gaan de meeste mensen de neiging om te gaan voor de vertrouwde fabrieksmodellen die we overal op wegen zien. Het is hetzelfde voor mensen die de motoren van hun voertuigen willen wijzigen: ze kunnen kiezen uit vele verschillende soorten motoren en ze aanwijzen volgens wat ze verkiezen.

Maar voor degenen die het leuk vinden om het te doen zonder de hele fabriek ECU te hoeven veranderen, is Tuning de beste optie.

Veel gebruikte tuningtechnieken omvatten luchtinductie, instelbare coilover, uitlaatsysteemafstemming en nat lassen van lichamen en ophanging. Al deze procedures kunnen de brandstofefficiëntie, prestaties en duurzaamheid van het voertuigen verbeteren. Een populaire keuze tussen enthousiastelingen is het afstemmen van de motoren van sportwagens. Met dergelijke voertuigen is het echter altijd verstandig om een professional te raadplegen. Een professional kan u goed adviseren, zodat u niet gewond raakt tijdens het afstemmen van uw voertuig.

Voor het afstemmen van uw motoren, hebt u de volgende hulpmiddelen nodig: luchtinlaat, brandstofinjector, luchtfilter, instelbare gas of oliepomp, elektrische radiatorslangen, brandstoftank, motorbevestigingsset en spruitstuk. Onder deze zijn de luchtinlaat en brandstofinjector het belangrijkste, omdat ze rechtstreeks van invloed zijn op de prestaties van uw motor. Als u ervoor kiest om de brandstofinjectie-kit zelf te kopen, moet u ervoor zorgen dat u alleen bij een vertrouwde fabrikant koopt. U moet ook zorgen voor brandstof bij het juiste bedrag, volgens de aanbevelingen van de fabrikant. Last, maar niet het minst, moet je alleen echte aftermarket-producten installeren.

Bekijk meer ideeën over auto-tuning, auto’s hier bij Chipperformance

Related Posts