Een huis verkopen – Hoe een makelaar te selecteren

Makelaar

Een huis verkopen – Hoe een makelaar te selecteren

Het honorarium van een makelaar is gebaseerd op een percentage van de verkoopprijs. Een verkoper kan bijvoorbeeld 3% van de verkoopprijs aan zijn agent geven, maar hij krijgt mogelijk slechts 2,5%. De makelaar van de verkoper zou dan meer tijd en geld investeren in het op de markt brengen van het onroerend goed. Deze commissie is bespreekbaar en nooit standaard. De makelaar van een koper kan echter veel informatie krijgen van de makelaar van de eigenaar en de makelaar.

Voordat u een makelaar selecteert, moet u controleren of de woning realistisch geprijsd is makelaar brunssum. De makelaar moet een vergelijkende marktanalyse van uw huis uitvoeren op basis van recente verkopen in de buurt en huidige aanbiedingen. Dit helpt verkopers om te bepalen hoeveel hun huis waard is. Als de makelaar zegt dat uw huis te laag geprijsd is, is het beter om de prijs te verlagen dan om het te duur te maken. De prijs van de makelaar is afhankelijk van de staat van uw woning.

Een andere factor om te overwegen bij het selecteren van een makelaar is hun beschikbaarheid. Hoewel de meeste makelaars bekwaam zijn, zal een meer ervaren makelaar namens u onderhandelen over een betere deal. U moet er ook voor zorgen dat de agent uren heeft die voor u geschikt zijn. U wilt niet dat u een beslissing over een woning moet nemen om te beseffen dat de makelaar niet in dezelfde uren werkt als u. Als ze geen flexibele uren hebben, kun je een andere agent zoeken.

De commissie van een makelaar is afhankelijk van de locatie van de woning die u verkoopt. In de meeste gevallen is de vergoeding voor een makelaar 5% tot 6% van de verkoopprijs van de woning. In sommige gevallen kan de makelaar echter onderhandelen over het commissietarief met de makelaar van de koper. Tijdens dit proces kunnen fouten worden gemaakt, zodat een goede agent deze fouten kan minimaliseren. Alleen zo kunt u een snelle en efficiënte verkoop garanderen.

Klik op deze link: Aquina Hollanders Makelaars

Related Posts