Hoe werken bitcoins?

bitcoins

Als u geïnteresseerd bent in het verkennen van hoe bitcoins werken, is het eerste dat u moet weten wat deze valuta is. In tegenstelling tot traditioneel geld worden bitcoins gecreëerd via een proces dat mijning wordt genoemd. Wat dit betekent is dat er een voortdurende inspanning is om meer bitcoins te vinden door complexe wiskundige vergelijkingen op te lossen. Deze problemen kunnen zeer gecompliceerd zijn en zullen voldoende tijd en energie duren om te voltooien. In de tussentijd kunnen mensen die deze problemen vinden, hen inruilen voor dollars op gerenommeerde online uitwisselingen of in fysieke winkels.

Een manier waarop mensen bitcoins gebruiken, is door een privésleutel te gebruiken met een openbare sleutel. Je hebt zowel een privé-sleutel als een openbare sleutel, die in wezen slechts een reeks cijfers zijn. Met uw privésleutel kunt u transacties maken op het internet en offline en uw openbare sleutel kunt u deze transacties via internet overbrengen. De openbare sleutel kan ook worden gebruikt om in te loggen op een website op internet, maar alleen terwijl de website online is. Dus als u op uw computer bent afgemeld, kunt u niet echt iets online doen.

Laten we nu een korte blik zetten naar hoe dit in vergelijking is met de traditionele valuta. Wanneer u één valuta voor een ander wisselt, u bent in principe in een stuk papier in de handel gebracht. Die transactie is niet voltooid totdat de koper en verkoper overeenkomen om hun valuta voor elkaars valuta uit te wisselen. Er is echt geen enkel verschil in de hoeveelheid geld die de handen verandert omdat er geen fysiek stuk papier wordt gewijzigd. Met Bitcoins kunt u echter elke digitale valuta voor een ander handelen. Dit zorgt voor een markt die in wezen een uitwisseling van valuta’s is.

De manier waarop deze werken vrij eenvoudig is.

Het enige dat u hoeft te doen om te beginnen met het maken van transacties met bitcoins is om een speciaal softwareprogramma vanaf internet te downloaden dat een publieke en privé-sleutel maakt voor uw eigen persoonlijke account. Met de sleutel kunt u transacties maken op de manier waarop u wilt zonder iemand anders te hoeven vertrouwen. U kunt deze openbare sleutel gebruiken om transacties op een willekeurig aantal websites en met een willekeurig aantal valuta’s te ondertekenen. Een typische portemonnee heeft een van deze sleutels voor u, zodat u uw privésleutel niet hoeft te typen elke keer dat u een transactie wilt maken.

Transacties tussen twee partijen zijn eigenlijk vrij eenvoudig te presteren. Ten eerste wil de persoon die zijn of haar bitcoins wil verkopen, ze wil overbrengen naar een digitale valuta zoals bitcoins. Vervolgens ontvangt een andere partij het transactiesignaal van zijn of haar bitcoin-portemonnee en wil een beetje bitcoins kopen. De eerste partij stuurt het transactieverzoek naar zijn of haar peer-to-peer-provider.

De Peer-to-Peer-serviceprovider verzendt vervolgens het transactieverzoek naar de hoofdserver van het netwerk.

De hoofdserver fungeert als een tussenpersoon en maakt transacties door naar de eindbestemming. Het fungeert ook als een checker en beschermt eventuele nepadresses of handtekeningen die worden gebruikt tijdens de transactie om bij de koper te komen. Aangezien alle transacties worden opgenomen op het gedistribueerde grootboek dat bekend staat als theblockchain, wat een online bron is waarmee iedereen de records kan zien, kan iedereen zien hoe de bitcoins die ze hebben gekocht bij hun kopers en welke transacties plaatsvonden tussen de verkoper en de koper Dit verklaart hoe het bitcoins werkt.

Bent u er klaar voor om te starten met Bitcoins? Klik hier Bitcoinmeester.nl

Related Posts